starnieuws

Duitsland na verlenging door naar kwartfinale

30 Jun 2014, 20:05

Rais Mbolhi werd de 'man of the match'.
In de tweede tevens laatste wedstrijd van dag 3 bleken Duitsland en Algerije in het Estadio Beira-Rio te Porto Alegre, gewaagd te zijn aan elkaar. De ploegen zochten om en om de aanval en kregen beide de gelegenheid om de leiding te nemen. Aangezien het evenwicht na 90 minuten nog niet verbroken was, was een verlenging noodzakelijk. In de extra tijd won Duitsland met 2-1.

Duitsland had in de openingsfase het beste deel van het spel in handen, maar slaagde er niet in dit overwicht tot uiting te brengen in de score. Doelman Rais Mbolhi was voor Algerije de rots in de branding. Keer op keer verhinderde hij de Duitsers om de leiding te nemen. Aan de andere kant was de eindpass steeds verkeerd of verzuimden de Algerijnen om op het beslissende moment samen te spelen.

Aangezien het na 90 minuten nog de beslissing niet was gevallen, kwam er een verlenging. In de tweede minuut van de verlenging verbrak Andre Shurrle het evenwicht: 1-0. Algerije ging hierna naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar Mesut Özil maakte een eind aan alle Algerijnse illusies en maakte met een loeier het karwei af voor Duitsland: 2-0. Hierna maakte Abdelmoumene Djabou nog de 1-2, maar dat kon niet verhinderen dat Duitsland de wedstrijd won.

Duitsland heeft zich geplaatst voor de kwartfinale en wordt daar opgewacht door Frankrijk dat zich eerder op de dag ontdeed van Nigeria.