starnieuws

Agenten gewond bij vuurwapengeweld

30 Jun 2014, 11:30
Twee politieagenten zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens vuurwapengeweld in een goudzoekersdorp in het Lawagebied in het district Sipaliwini. De agenten moesten voor behandeling naar een polikliniek te Maripasoela aan de Franse kant.

Ook een Braziliaanse man die een agent met een dolkmes wilde verwonden, moest worden behandeld. De politie heeft op hem geschoten om hem en zijn kornuiten ervan te weerhouden dat deze de zonen van Hermandad aanvielen.

Drie politieagenten waren in het dorp om de aanval van de man op de vrouw in een logeergelegenheid te voorkomen. Het lukt één van de agenten om de aanvaller de fles afhandig te maken. Een groep Brazilianen kwam zich met de zaak bemoeien, waarbij zij de agenten aanvielen. Eén van de aanvallers wilde met een dolkmes een agent neersteken. Een andere agent kon dat voorkomen door met zijn dienstwapen te schieten op de aanvaller. De man is in zijn rug geraakt. Na het schot maakten de Brazilianen zich met de gewonde uit de voeten. Met een boot vluchtten zij de rivier over naar het Frans-Guyanese Maripasoela.

De gewonde brachten zij op dezelfde polikliniek waar de agenten naartoe gingen. De dienstdoende arts vertelde de politieagenten dat de gewonde Braziliaan voor verdere medische hulp naar Cayenne moest worden overgebracht. De agenten zelf waren niet zwaar gewond.

De aanvallers worden verdacht van onder andere openlijke geweldpleging, mishandeling en wederspannigheid. De gewonde messentrekker wordt daarnaast ook verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.

Advertentie