starnieuws

Nabeschouwing dag 2 achtste finale

30 Jun 2014, 04:00
Nederland heeft het in de eerste ontmoeting zondag op de dag erg moeilijk gehad tegen Mexico. Het team van Louis van Gaal won uiteindelijk met 2-1. In de tweede wedstrijd ging Costa Rica pas na strafschoppen langs Griekenland naar de kwartfinale.

Nederland en Mexico verschenen bij een extreem hoge temperatuur aan de start die door de FIFA gesteld was op 13:00 uur. Vooral de spelers van Nederland hadden moeite met deze weersomstandigheden en maakten dankbaar gebruik van de officiële 'cooling break' die voor het eerst sedert de aanvang van het WK, werd ingelast. De pauze werd steeds na 30 minuten genomen en duurde telkens 3 minuten.

Nederland had duidelijk moeite om in zijn spel te komen en bakte er niets van in de eerste speelperiode. Mexico controleerde de wedstrijd, maar kon dat niet op het scorebord laten zien, waardoor de rust bij een 0-0 stand werd ingegaan. Nederland boekte uiteindelijk toch een overwinning op Mexico en plaatste zich voor de kwartfinale.

In de tweede wedstrijd zagen we een team dat initiatieven nam tegenover een elftal dat verdedigde. Costa Rica toonde vanaf het eerste fluitsignaal vechtlust, maar moest tot na de spelhervatting wachten op zijn beloning. Griekenland scoorde ver in blessuretijd de gelijkmaker en forceerde een verlenging. Costa Rica dat reeds vroeg in de tweede helft werd gereduceerd tot tien man, moest ver gaan om stand te houden en won uiteindelijk de strafschoppenreeks. In de kwartfinale neemt Costa Rica het op tegen Nederland, dat van Mexico won.