starnieuws

Huntelaar schiet Oranje op de valreep naar kwartfinale

29 Jun 2014, 16:00

Klaas Jan Huntelaar besliste het duel voor Nederland. (Foto: Fifa)
In de zinderende hitte van het Estadio Castelao in Fortaleza, won Oranje in een matige wedstrijd na een 0-0 ruststand met 2-1 van Mexico. Nederland wacht nu op de winnaar van de ontmoeting tussen Costa Rica en Griekenland, die om 17.00 uur wordt gespeeld.

Bij een temperatuur van 32° C kwamen de Nederlanders niet goed uit de verf en keken in de 48ste minuut tegen een achterstand aan toen Giovani dos Santos van buiten het strafschopgebied doelman Jasper Cillessen het nakijken gaf: 0-1. Deze stand bleef heel lang staan, totdat Wesley Sneijder in de 88ste minuut, op aangeven van de ingevallen Klaas Jan Huntelaar, het leder keihard en ongrijpbaar voor Ochoa, in het doel schoot: 1-1.

Ook vandaag heeft bondscoach Louis van Gaal bewezen een strateeg te zijn. Hij schroomde er namelijk niet voor om topspits tevens aanvoerder Robin van Persie naar de kant te halen ten faveure van Klaas Jan Huntelaar die tot dan nog geen speelminuten had gemaakt op dit WK. De wissel werd beloond, want het was Huntelaar die de assist gaf aan Sneijder voor de gelijkmaker. Het was ook Huntelaar die de penalty feilloos scoorde.