starnieuws

Nabeschouwing dag 15

27 Jun 2014, 04:00
Dag 15 markeert het einde van de groepsfase van het WK-Voetbal. In alle groepen zijn de kaarten geschud en is bekend wie reeds terug gaat naar huis en wie zijn verblijf in Brazilië heeft weten te verlengen. In groep G werkten Duitsland en de VS simultaan met Portugal en Ghana hun laatste wedstrijd af. Algerije en Rusland namen het in groep H tegelijkertijd met Zuid-Korea en België tegen mekaar op.

Vooraf is er nogal gespeculeerd over het treffen tussen de Verenigde Staten en Duitsland. Velen hadden gedacht dat de Duitse bondscoaches het op een akkoordje zouden gooien, maar niets bleek minder waar. Na een matige eerste speelperiode zagen we Duitsland in een interessante tweede helft van Amerika winnen en zo beslag leggen op de eerste plaats in groep G. De andere ticket in deze groep ging naar de Verenigde Staten dat Portugal vanwege een beter doelsaldo buiten de deur hield.

In groep H maakten alle landen nog kans om over te gaan, maar uiteindelijk waren het België en Algerije die zich plaatsten voor de achtste finales. België won van Zuid-Korea en Algerije hield Rusland in evenwicht. Dit heeft tot gevolg dat België tegen de Verenigde Staten mag strijden om een plek bij de laatste acht, terwijl Algerije dat mag doen tegen Duitsland.

Vandaag is een rustdag.

Mireille Hoepel

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April