starnieuws

Agent gehoord in drugszaak

27 Jun 2014, 06:00
Een politieambtenaar is op de rechtszitting donderdag door rechter Marie Mettendaf gehoord in een drugszaak. Gordon M. (31) staat in deze zaak terecht, omdat hij verdacht wordt de Wet op Verdovende Middelen overtreden te hebben op 17 april van dit jaar in district Marowijne, te Albina. De verdachte blijft ontkennen en zegt dat de drug niet van hem is.

De politieman verklaarde dat zij een melding kregen dat er in de omgeving van de markt te Albina drugs verhandeld werd. Daar aangekomen zagen zij dat drie mannen op een bank zaten. Ook de verdachte zat daar. Bij het zien van de politie liep hij weg en hij haalde uit zijn zak een blauwe zak en wierp deze achter een container die daar geplaatst was. Kort daarna werd hij aangehouden, maar hij blijft ontkennen dat het zakje van hem is. Het zakje bevatte 82 gram marihuana. Toen de verdachte de politie zag, gooide hij het zakje met de drugs weg.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg de agent hoe hij de verdachte had herkend. De politieman verklaarde dat de verdachte een bekende van de politie is, omdat de politie hem vaker aangesproken heeft op het gebruik van drugs. Bovendien werd hij herkend aan zijn kleding en het gezicht. Ook zag de politie hem het zakje gooien. Verder deed de verdachte zenuwachtig. Deze zaak zal op 7 juli verder behandeld worden.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April