starnieuws

Algerije naar historische achtste finale

26 Jun 2014, 20:00

Islam Slimani (13) werd uitgeroepen tot 'man of the match' (Foto: Fifa).
Algerije heeft geschiedenis geschreven. Het Noord-Afrikaanse land hield Rusland in evenwicht en plaatste zich zo voor het eerst voor de volgende ronde op een WK. Na met 0-1 te hebben achtergestaan bij de rust, stond het na 90 minuten 1-1 op het scorebord. In de andere ontmoeting ontdeed België zich van Zuid-Korea en legde zo beslag op de eerste plek in deze groep.

Rusland begon goed en nam reeds in de 6e minuut de leiding via een kopbal van Alexander Kokorin: 1-0. Hierna bleven de Russen de aanval zoeken en kregen enkele mogelijkheden, maar slaagden er niet in verder uit te lopen. Halverwege de eerste speelperiode namen de Algerijnen het spel over en zetten de Russische defensie onder druk, maar het resultaat bleef uit, waardoor de pauze bij een 1-0 stand werd ingegaan.

Na de rust kwam een vuriger Algerije binnen de lijnen. De Noord-Afrikanen waren niet van plan om hun hoop op plaatsing op te geven. Goed georganiseerd werden de aanvallen opgezet en het was niemand minder dan Islam Slimani die Algerije in de 60e minuut weer in de race om de laatste ticket bracht: 1-1. In het halfuur dat daarna volgde openden de Russen een waar offensief, maar Algerije hield stand.

In de andere wedstrijd won België na een 0-0 ruststand met 1-0 van Zuid-Korea. Jan Vertonghen maakte in de 78ste minuut de enige treffer. België gaat met 9 punten uit 3 wedstrijden als groepswinnaar over naar de volgende ronde, gevolgd door Algerije dat 4 punten wist te behalen uit 3 wedstrijden.

België wordt in de achtste finales gekoppeld aan de Verenigde Staten, terwijl Algerije het moet opnemen tegen Duitsland.

Morgen is een rustdag en zaterdag worden de eerste wedstrijden in de achtste finales afgewerkt. Dan staan er twee wedstrijden op het programma:
13:00 uur Brazilië vs Chili
17:00 uur Colombia vs Uruguay