starnieuws

VS ondanks verlies toch door naar achtste finale

26 Jun 2014, 16:45

Thomas Muller die hier de felicitaties ontvangt van zijn teamgenoten, is uitgeroepen tot man of the match. (Foto: Fifa)
Duitsland heeft in groep G na een 0-0 ruststand met 1-0 gewonnen van Amerika en eindigt daardoor als groepswinnaar. Amerika gaat ondanks het verlies naar de volgende ronde. In de andere ontmoeting won Portugal na een 1-0 ruststand met 2-1 van Ghana, echter doet het er niet meer toe, beide landen zijn uitgeschakeld voor verdere deelname.

Even zag het er naar uit dat Duitsland en USA het op een akkoordje zouden gooien, maar na de rust kwam er wat meer pit in. USA speelde aanvallender, wat tot gevolg had dat Duitsland meer ruimte kreeg, hetgeen in de 55ste minuut resulteerde in een doelpunt van Thomas Muller: 1-0. Hierna ontwikkelde zich een interessante strijd, maar tot doelpunten kwamen de landen niet meer.

In de andere ontmoeting in deze groep won Portugal nog van Ghana, maar het zet geen zoden aan de dijk. Voor zowel Portugal als Ghana zit het toernooi namelijk er op. Portugal eindigde evenals de USA met 4 competitiepunten, maar de Amerikanen gaan door een beter doelsaldo verder. De 4 doelpunten die Portugal tegen Duitsland incasseerde deden het land de das om.

Duitsland gaat als groepswinnaar over, gevolgd door USA. De tegenstanders in de achtste finales zullen later op de dag bekend zijn.