starnieuws

Ghana haalt sterspelers Boateng en Muntari uit WK-team

26 Jun 2014, 11:00

Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari liggen uit het Ghanees nationaal elftal wegens 'vermeende gebrek aan discipline'. (Fotocollage: Getty Images)
Voor Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng is WK 2014 verleden tijd. De voetbalassociatie van Ghana heeft de spelers voor vermeende gebrek aan discipline verdreven uit de nationale ploeg die vandaag in de groepsfase nog een wedstrijd moet spelen tegen Portugal.

In een verklaring van de Ghana Football Association staat dat beide spelers “voor onbepaalde tijd zijn geschorst.” Boateng zou coach Kwesi Appiah vulgaire verbale beledigingen naar het hoofd hebben geslingerd. Muntari is schuldig bevonden aan “een niet-uitgelokte fysieke aanval op een uitvoerend comité-lid.”

De Black Stars hebben nog een kleine kans op kwalificatie voor de knock-out fase van het toernooi. Om de laatste 16 te bereiken moet Ghana winnen van Portugal en hopen dat er een winnaar is in de wedstrijd tussen Duitsland en de Verenigde Staten. Het nationale elftal van Ghana zou dan ook met genoeg punten moeten winnen.

Zowel Boateng als Muntari heeft tot nog toe in beide wedstrijden op het toernooi gespeeld. In de verklaring zegt de Ghana Football Association dat het incident met Muntari op dinsdag heeft plaatsgevonden. De 29-jarige AC Milan-speler zou Mozes Armah, een lid van het managementteam hebben aangevallen.

Van Boateng zegt de voetbalbond dat de 27-jarige “geen berouw heeft getoond voor zijn daden” die tijdens een training van het team dinsdag in Maceio heeft plaatsgehad. Boateng speelt voor Schalke 04.

De WK-gang van Ghana is getekend door geschillen over premies voor de spelers. De nationale overheid in het land heeft woensdag meer dan US$ 3 miljoen in een gecharterd vliegtuig naar Brazilië gestuurd om de ploeg uit te betalen. De spelers hadden gedreigd om hun laatste groepswedstrijd tegen Portugal te boycotten als ze hun geld niet hadden ontvangen.

Advertentie