starnieuws

26 cursisten sluiten basisfotografie cursus af

25 Jun 2014, 22:00

De winnende foto van Jeanine Sidoel
Een uitgebreide slideshow van ingezonden foto’s voorzien van deskundig commentaar vulde de laatste cursusdag van deze tweede basisfotografie cursus. De Surinaamse Fotografen Vereniging, SUFOV, heeft hiermee 26 personen de nodige kneepjes van het fotograferen meegegeven.

In deze cursus werd o.a. belicht de camera, de lens, digitale opslag en de flits.
Lita Tromp, cursist, begon fotograferen pas leuk te vinden vanaf 2007 toen ze in de natuur begon te werken. De belichtingsdriehoek, een technisch onderdeel van de cursus vond en vindt ze nog steeds wel moeilijk, maar ze is nog even enthousiast over fotografie.

De 15- jarige scholier en tevens jongste deelnemer Raknyl Vreugd raakte geïnteresseerd in fotografie via een neef. Enkele maanden geleden kreeg hij ook een DSLR- camera van zijn ouders en ging aan de slag.
Op de praktijkdag bij Fort Zeelandia had hij gedacht foto’s te moeten schieten van de gebouwen in die omgeving. Hij kwam tot de ontdekking dat het echter om bewegende objecten ging, wat het een stukje moeilijker maakte!
Was het in het verleden zo dat er tussen de 50-60 deelnemers toegelaten werden bij zo’n cursus, vandaag de dag kiest SUFOV voor een ietwat persoonlijkere benadering waarbij er meer tijd geschonken kan worden aan deelnemers. Men laat niet meer dan 30 deelnemers toe. Ook Elke, stagiaire biologie uit Nederland, vond het een goede gelegenheid om haar vaardigheden over fotografie op te vijzelen. Uit de eerste praktijkdag heeft ze veel gehad aan de technische tips.
Zoals gebruikelijk wordt er een top 3 gekozen onder de inzendingen van de tweede praktijksessie die gehouden werd in de Cultuurtuin en omgeving. Het bleken allemaal macro opnames te zijn geschoten door vrouwen waar die van Jeanine Sidoel de winnende foto werd.

De cursusleider Richenel Coulor was tevreden met het verloop van deze cursus en de inzet van de groep.
“We hebben volgens mij nog nooit eerder zoveel foto’s ingezonden gekregen van de laatste praktijksessie. Mensen moesten hooguit 3 insturen, maar sommigen stuurden wel 5 in!”
Menige foto ontving die avond een applaus en hopelijk zullen de deelnemers, jong en oud, fotografie met een ander oog bekijken. En zoals Lita Tromp opmerkt met een brede glimlach: “Ik heb mijn camera beter leren kennen!”

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March