starnieuws

Penalty brengt Griekenland op de valreep naar de 8e finale

24 Jun 2014, 20:15
Griekenland heeft zich in de 93e minuut van de wedstrijd tegen Ivoorkust via een strafschop geplaatst in de achtste finale: 2-1. Door deze winst, die op het nippertje werd behaald, bezet Griekenland nu de tweede plaats in groep C met vier punten, terwijl Ivoorkust dropt naar de derde plaats met drie punten. Colombia won van Japan met 4-1 en is groepsleider. Japan is de hekkensluiter in groep C met 1 punt.

Pas in de 42e minuut is het Andreas Samaras gelukt om het eerste doelpunt te scoren en de Grieken op een voorsprong te brengen. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-0 stand voor Griekenland.
In de tweede speelperiode had Ivoorkust een beter speloverwicht maar het lukte de Afrikaanse ploeg pas in de 75e minuut de gelijkmaker te scoren. De ingevallen Wilfried Bony wist de stand te brengen op 1-1. Met deze stand zou Ivoorkust zich plaatsen in de achtste finale maar in de 93e minuut werd een speler van Griekenland ten val gebracht in de beruchte zone en de arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip. Georgios Samaras maakte geen fout en Griekenland kon zich plaatsen in de achtste finale. Er is wereldwijd veel discussie over de penalty. Velen vinden dat de scheidsrechter een onterechte beslissing heeft genomen op een allerlaatste moment.

Japan verloor zijn laatste wedstrijd van Colombia, dat zich al had gekwalificeerd voor de volgende ronde. Japan kwam in de blessuretijd van de eerste helft nog op gelijke hoogte via Shinji Okazaki, nadat Juan Cuadrado uit een strafschop de openingstreffer scoorde voor de Colombianen. In de tweede helft zette Jackson Martinez de Colombianen weer op voorsprong, om even later de score nog verder uit te breiden. James Rodriguez bepaalde de eindstand vervolgens op 4-1.