starnieuws

Veroordeelden in diefstalzaak mogen naar huis

24 Jun 2014, 10:00
Op de rechtszitting maandag heeft rechter Danielle Karamatali S.N. veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk. De tijd in voorarrest doorgebracht is afgetrokken en de magistraat heeft de vrouw een proeftijd van drie jaar opgelegd. Haar vriend S.S. werd vrijgesproken. Beiden mochten naar huis. S.N. pleegde een diefstal in de woning van een familielid op 11 januari van dit jaar. Zij beweerde dit voor haar vriend gedaan te hebben, terwijl hij zegt niets af te weten van de inbraak.

Op die bewuste dag ging de benadeelde uit huis en deed zijn woning op slot. Toen hij terugkwam, merkte hij op dat heel wat spullen gestolen waren. Om de politie op een dwaalspoor te zetten, had de veroordeelde het gaaswerk van een raam weggerukt. Kort voor de diefstal was de benadeelde een sleutel kwijtgeraakt. Die sleutel gebruikte S.N. om de woning binnen te dringen. Thuis bij de veroordeelde trof de politie een deel van de gestolen spullen aan.

S.N. onderhield een geheime relatie met S.S. Hij is oud bekende van de politie en had kort voor de inbraak een schenking gedaan aan een moskee. Dit, terwijl zijn financiële situatie niet rooskleurig is. Het Openbaar Ministerie had tegen elk van de verdachten anderhalf jaar celstraf geëist.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April