starnieuws

Vijf jaar cel voor ontvoering en beroving

24 Jun 2014, 06:00
Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting maandag A.R. en P.Y., elk een straf van vijf jaar opgelegd voor het ontvoeren en beroven van een medewerker van Iamgold. Dit gebeurde op 14 december van het afgelopen jaar. De rechter zag geen reden om af te wijken van de strafeis van het Openbaar Ministerie.

Op een eerdere zitting verklaarde het slachtoffer dat hij op die bewuste dag voeding zou transporteren toen hij door drie rovers overvallen werd. Twee van hen hielden hem onder schot, terwijl een derde plaatsnam achter het stuur. Twee van deze verdachten, P.Y. en A.R. werden daarna aangehouden.

A.R. verklaarde dat hij het voertuig bestuurde. Hij reed naar Paramaribo. In een zijweg werd het registratienummer van het dienstvoertuig van Iamgold bespoten. De batterij van het telefoontoestel van het slachtoffer werd weggehaald. Hierdoor kon het slachtoffer niet bellen. Daarna gingen A.R. en P.Y. met het voertuig en de spullen weg. Zij lieten het slachtoffer met de onbekende verdachte achter. Later werd deze man weer opgehaald en lieten zij het slachtoffer gekneveld alleen achter. De benadeelde zocht daarna hulp. Hij heeft een trauma opgelopen en werd door een psycholoog behandeld.

De rechter sprak haar afkeuring uit over het feit dat de veroordeelden het slachtoffer opgewacht hebben en mishandeld. Het voertuig is inmiddels afgestaan aan het bedrijf. De derde verdachte is nog voortvluchtig.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April