starnieuws

Nabeschouwing dag 12

24 Jun 2014, 04:00
Op de 12e wedstrijddag van het WK voetbal zijn 4 wedstrijden afgewerkt. In de eerste ontmoetingen die om 13:00 uur van start gingen moest in groep B de groepswinnaar nog bepaald worden, terwijl de andere ontmoeting van administratieve waarde was. Om 17:00 uur gingen de wedstrijden in groep A van start. In deze groep maakten drie landen nog kans op plaatsing voor de volgende ronde.

In groep A en B zijn de kaarten geschud. Nederland troefde in groep B Chili af en eindigde met de volle winst uit 3 wedstrijden als groepswinnaar. Dit heeft tot gevolg dat Nederland het opneemt tegen Mexico dat in groep A won van Kroatië, maar vanwege een slechter doelsaldo de eerste plek in groep A aan het gastland moet laten.

Brazilië ontdeed zich in groep B van Kameroen en eindigde als eerste in zijn groep, waardoor in de volgende ronde tegen Chili gestreden zal moeten worden. Dat het gastland er tegenop zag Oranje zo vroeg in het toernooi te treffen, was duidelijk te merken aan de blijdschap in het Braziliaanse kamp na het doelpunt van Fernandinho in de 84ste minuut. Het was duidelijk te merken dat de Zuid-Amerikanen rekening hielden met het doelsaldo dat de doorslag moest geven.

Spanje, Australië en Kroatië hebben officieel hun laatste optreden gehad op het WK.

Mireille Hoepel

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April