starnieuws

Brazilië verslaat Kameroen en ontloopt Oranje

23 Jun 2014, 20:00

Neymar vervulde met 2 doelpunten een hoofdrol in de 4-1 overwinning op Kameroen (Foto: Fifa)
Brazilië heeft na een 2-1 ruststand met 4-1 gewonnen van Kameroen. Door deze overwinning sluit het gastland groep A als koploper af en ontwijkt zodoende Nederland in de achtste finales.

Brazilië begon flitsend aan de wedstrijd, maar verzuimde om de reële kansen in doelpunten om te zetten, waardoor Kameroen wat meer vertrouwen kreeg. In de 17e minuut opende Neymar de score voor het gastland: 1-0. Kameroen creëerde ook doelrijpe kansen en Joel Matip stond in de 26ste minuut op de juiste plek om het leder achter doelman Julio Cesar te plaatsen: 1-1. Toch ging het gastland de rust in met een voorsprong want Neymar soleerde en knalde de bal in de 35ste minuut het doel in: 2-1.

Na de rust vlotte het spel van de Brazilianen iets meer, waardoor het nog meer afstand kon nemen van Kameroen. Fred maakte in de 49ste minuut een doelpunt dat veel weg had van een buitenspelsituatie, maar van de grensrechter mocht blijven staan: 3-1. In de slotfase bepaalde Fernandinho de eindstand op 4-1 en stelde zo de positie van koploper veilig voor het gastland.

Doordat Brazilië groep A als koploper afsloot, treft het in de volgende ronde Chili dat in groep B als tweede eindigde.

Kroatië vs Mexico
De andere ontmoeting in groep A tussen Mexico en Kroatië, werd door Mexico met 3-1 gewonnen. Mexico eindigde evenals Brazilië met 7 punten uit 3 wedstrijden, maar vanwege een minder doelsaldo moet Mexico genoegen nemen met de tweede plaats. Dit heeft tot gevolg dat Mexico het in de achtste finales moet opnemen tegen Nederland dat in groep B de koploper werd.