starnieuws

Fer en Depay loodsen Oranje langs Chili

23 Jun 2014, 16:15

Leroy Fer (18) en ploegmaten door het dolle heen na diens verlossend doelpunt. (Foto: Fifa)
Nederland heeft Chili na een 0-0 ruststand, met 2-0 verslagen en zo beslag gelegd op de eerste plaats in groep B. De invallers Leroy Fer en Memphis Depay waren trefzeker.

De wedstrijd had een afwisselend verloop, waarbij Chili iets vaker in de aanval ging. De eerste helft leverde enkele spannende momenten op, maar de doelpunten bleven uit. Na de pauze veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld, hetgeen bondscoach Louis van Gaal noopte tot het plegen van enkele wissels. Zo werd Jermaine Lens in de 69ste minuut vervangen door Memphis Depay en Wesley Sneyder in de 75ste minuut door Leroy Fer. In de 77ste minuut was het gelijk raak toen Fer een bal op magistrale wijze inkopte en Nederland zo de leiding gaf: 1-0. In blessuretijd was het Memphis Depay die na goed voorbereidend werk van Arjen Robben, de 2-0 intikte.

Nederland sluit groep B als koploper af met de volle winst uit drie wedstrijden en maakt zich op om de runner-up in groep A te ontmoeten in de achtste finales. Chili moet het dan opnemen tegen de winnaar van groep A.

Australië vs Spanje

IN de andere ontmoeting in groep B namen Australië en Spanje het tegen mekaar op. Deze wedstrijd was van administratieve waarde want beide landen zijn reeds uitgeschakeld voor verdere deelname. Spanje won de ontmoeting na een 0-1 stand bij de rust met 0-3. David Villa, Fernando Torres en Juan Mata zorgden voor de Spaanse productie.