starnieuws

België ternauwernood langs Rusland

22 Jun 2014, 16:30

Divock Origi, maker van het enige doelpunt ontvangt de felicitaties van Kevin de Bruyne. (Foto: Fifa)
België wist na een 0-0 ruststand op de valreep met 1-0 te winnen van Rusland. Dit betekent de tweede overwinning voor België dat daarmee zijn plaats in de achtste finales veilig stelt.

De wedstrijd had een uitermate saai verloop met weinig hoogtepunten in de eerste speelperiode. Ploegen zochten de kleedkamers op bij een 0-0 ruststand. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Pas een kwartier voor tijd begon het spel iets aantrekkelijker te worden, waarbij beide landen doelrijpe kansen kregen, maar het zou tot de 88ste minuut duren voordat Divock Origi na goed voorbereidend werk van Edin Hazard, het verlossende doelpunt maakte voor België: 1-0. België heeft na 2 overwinningen 6 punten en is met nog een groepswedstrijd te gaan, al zeker van zijn plaats in de volgende ronde.