starnieuws

Nigeria tweede in poule F

21 Jun 2014, 22:00
Door de 1-0 overwinning van Nigeria op Bosnië-Herzegovina vanavond, staat het Afrikaanse land met vier punten uit twee wedstrijden op de tweede plaats in poule F. Argentinië, dat zes punten heeft, staat op de eerste plaats. Bosnië heeft nog geen punt en is zo goed als uitgeschakeld.

Beide ploegen kregen in het begin van de wedstrijd enkele goede kansen, maar de verdediging over en weer was steeds alert.
In de 20e minuut kreeg Edin Dzeko van Bosnië de mogelijk om zijn team een voorsprong te bezorgen, maar de assistent-arbiter keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Na 29 minuten was het Peter Odemwingie van Nigeria die een keurige pass volgens boekje afrondde:1-0. Met deze stand hebben de ploegen de kleedkamers opgezocht.
In de tweede helft kreeg Nigeria de beste kansen, maar Emmanuel Emenike en Bello Babatounde konden de stand niet hoger tillen; ze faalden steeds bij de afronding. Edin Dzeko heeft zeker twee riante kansen gehad om de stand op gelijke hoogte te brengen maar hij bleek niet succesvol te zijn.