starnieuws

Ghana laat Duitsland ontsnappen aan nederlaag

21 Jun 2014, 18:50
Ghana heeft de Duitsers flink laten zweten in de tweede helft. Acht lange minuten hadden de Ghanezen de leiding van de wedstrijd. Duitsland heeft zijn superioriteit die het toonde tegen Portugal (4-0) niet kunnen herhalen tegen de 'Black Stars' en moest in Fortaleza genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

In de 51ste minuut opende de Duitser Mario Götze de score, nadat de eerste helft doelpuntloos was gebleven. Binnen drie minuten had Ghana hier meteen een antwoord op. André Ayew maakte een gaaf doelpunt, waardoor de wedstrijd weer open was. De Duitsers wisten niet hoe ze het hadden toen Asamoah Gyan een slordigheid op het Duitse middenveld keihard afstrafte: 1-2.

Bondscoach Joachim Löw bleek een juiste beslissing te hebben genomen om Miroslaw Klose in de wedstrijd te brengen. Hij zorgde in de 71ste minuut voor de gelijkmaker: 2-2. Beide ploegen hebben hierna naar mogelijkheden gezocht om het winnende doelpunt te scoren. Er werden veel fouten over en weer gemaakt. Uiteindelijk werd na een spectaculaire tweede helft de punten gedeeld.

In groep G is nog van alles mogelijk. Duitsland en Amerika hebben elk een wedstrijd gewonnen. In de tweede ontmoeting heeft Duitsland een puntje kunnen pakken. Ghana heeft ook een punt en Portugal staat op de laatste plaats. Ghana heeft de openingswedstrijd tegen de Verenigde Staten met 1-2 verloren. Zondag ontmoeten Portugal en VS elkaar.