starnieuws

Voorbeschouwingen wedstrijden dag 10

21 Jun 2014, 12:00
Ook vandaag worden er drie wedstrijden afgewerkt. In groep F mogen Argentinië en Iran in het eerste treffen elkaar bestrijden. De tweede wedstrijd op het programma gaat tussen Duitsland en Ghana in groep G, terwijl Nigeria en Bosnië het laatste duel voor hun rekening nemen in groep F.

Argentinië vs Iran
Argentinië heeft in zijn eerste wedstrijd niet kunnen overtuigen. Bosnië Herzegovina zette de Zuid-Amerikanen lange tijd onder druk, maar slaagde er niet in een punt uit het vuur te slepen. Leonel Messi liep er maar dromerig bij en liet slechts eenmaal zien waarom hij tot de besten behoort. Op een persconferentie liet de kleine Argentijn weten dat hij geen voorstander is van het defensieve systeem van bonscoach Alejandro Sabella. De bondscoach heeft op zijn beurt verklaard dat de 'Albicelestes' vandaag aanvallender zullen spelen tegen Iran, maar ontkent dat hij die beslissing onder druk van Messi genomen zou hebben. In ieder geval mogen de Argentijnse fans zich verheugen op een aantrekkelijkere wedstrijd van hun idool.

Iran moet het niet hebben van zijn scorend vermogen; het scoorde maar één doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden in alle competities. Over Iran is verder niet veel bekend, maar het land heeft Nigeria in de eerste ontmoeting in evenwicht gehouden dus moet er terdege rekening worden gehouden met de Iraniërs. In deze groep is de strijd nog open dus zullen alle landen proberen om zoveel mogelijk punten te vergaren voor doorstroming naar de volgende ronde.

Duitsland vs Ghana
Ondanks een wat rommelige voorbereiding liet Duitsland in zijn openingswedstrijd zien ook dit WK weer een serieuze titelkandidaat te zijn. Het Duitse zelfvertrouwen is enorm. Duitsland had geen kind aan Portugal en stond al bij rust op een comfortabele 3-0 voorsprong. Thomas Müller was met 3 treffers de grote man bij de Duitsers. Bondscoach Löw hield goaltjesdief Klose op de bank, waardoor Die Mannschaft zonder echte spits speelde. Op papier stond Müller als valse nummer 9 geposteerd, maar hij wisselde veelvuldig van positie met Götze en Özil.

Het WK had voor Ghana niet slechter kunnen beginnen. Al na amper 29 seconden op de klok keken The Black Stars in hun openingswedstrijd tegen de Verenigde Staten tegen een 1-0 achterstand aan. Dankzij een doelpunt van Andre Ayew leken de Afrikanen alsnog een punt over te houden aan hun eerste groepswedstrijd, maar in extremis ging het elftal van bondscoach Appiah alsnog kopje onder.

Ook vandaag is Duitsland favoriet voor de overwinning, maar Ghana moet winnen om behoud veilig te stellen en zal zich net een in het nauw gedreven kat gedragen. We kunnen dus een pittige wedstrijd verwachten.

Nigeris vs Bosnië
De Nigerianen zullen de openingswedstrijd vooraf gezien hebben als een uitstekende mogelijkheid om positief te beginnen met een driepunter, maar in plaats daarvan speelde Nigeria een zeer teleurstellende wedstrijd en bleef het 0-0.
Achteraf bekeken moeten de Nigerianen blij zijn met een punt, want het had ook anders kunnen aflopen, aangezien de beste kans op een doelpunt, voor Iran was.
Er staat voor Nigeria heel veel op het spel, want Nigeria zal ook weten dat de laatste wedstrijd die het speelt, tegen Argentinië, zeer moeilijk zal worden. Een driepunter tegen concurrent Bosnië-Herzegovina is dan ook absolute noodzaak om nog te overleven.

Bosnië-Herzegovina liet in de beginfase tegen Argentinië zien over voldoende kwaliteit te beschikken, maar dat zakte later in de wedstrijd toch weg, waardoor de wedstrijd werd verloren.
Bosnië-Herzegovina zal zeer blij geweest zijn met het resultaat tussen Nigeria en Iran. De Bosniërs zien Nigeria namelijk als grootste concurrent in de strijd om de tweede plek en dus is het voor Bosnië-Herzegovina heel gunstig dat Nigeria tegen de op papier zwakste tegenstander uit de groep slechts een punt pakte. Bosnië-Herzegovina kan, als Argentinië vanmiddag van Iran wint, dus al een hele grote stap richting de volgende ronde zetten als het zelf Nigeria weet te verslaan.

Het belooft dus een interessante wedstrijd te worden, waarin Nigeria de favoriet is.

Mireille Hoepel

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April