Ecuador toont zich de meerdere van Honduras (update)

20 Jun 2014, 21:40

Enner Valencia schoot Ecuador langs Honduras
(Foto: Fifa)
In de laatste ontmoeting van de 9e wedstrijddag won Ecuador na bij de rust met 0-1 te hebben achtergestaan, met 2-1 van Honduras.

Honduras begon goed aan de wedstrijd en nam in de 31ste minuut zelfs een voorsprong via Carlo Costly: 1-0. Ecuador liet de moed niet zinken, maar ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die luttele minuten later toen Enner Valencia in de 34ste minuut zijn land langszij bracht: 1-1. Bij deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede speelperiode domineerde Ecuador het spel, maar toch zou het tot de 64ste minuut duren alvorens het overwicht in de score tot uiting kwam. Het was weer Enner Valencia die zijn waarde voor Ecuador bewees: 1-2. Hoewel er hierna over en weer aanvallen werden opgezet, kreeg het publiek geen doelpunten meer te zien.

Ecuador heeft zijn WK-deelname weer op spoor gebracht met deze overwinning, maar zal zijn laatste groepswedstrijd moeten winnen om door te kunnen naar de volgende ronde.