Uruguay weer op koers na winst op Engeland

19 Jun 2014, 18:30

Luis Suarez werd uitgeroepen tot 'man of the match'
(Foto: Fifa)
Uruguay was in de tweede ontmoeting na een 1-0 ruststand, met 2-1 te sterk voor Engeland. De Zuid-Amerikanen hebben hun WK-deelname hiermee weer op de rails gekregen.

Uruguay nam in de 39ste minuut via Luis Suarez de voorsprong, bij welke stand gerust werd: 1-0. Na de rust kregen zowel Suarez als Edison Cavani reële kansen om het spel op slot te doen, maar ze faalden. Ook aan Engelse zijde waren er ettelijke kansen, maar het duurde tot de 75ste minuut voordat Wayne Rooney de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Hierna was Engeland voor enkele minuten de bovenliggende partij, maar Daniel Sturridge slaagde er niet in zijn team op voorsprong te brengen. In de 85ste minuut was het weer Luis Suarez die toesloeg, nadat de Engelse aanvoerder Steven Gerard de bal met het hoofd naar achteren verlengde. Suarez maakte dankbaar gebruik van deze blunder en schoot het leder meesterlijk langs doelman Joe Hart: 2-1. Met dit resultaat behoudt Uruguay de kans op plaatsing voor de volgende ronde, terwijl Engeland afhankelijk is van het resultaat van de andere landen.

Scenario voor Engeland
Italië zou moeten winnen van Costa Rica en Uruguay, hetgeen de Italianen zou brengen op 9 punten uit 3 wedstrijden. Daarnaast moet Engeland in de laatste wedstrijd zelf ook winnen van Costa Rica.