starnieuws

Oranjefans gaan uit hun dak bij 't Vat

18 Jun 2014, 19:40

Oranjefans in 't Vat woensdagmiddag. (Foto: René Gompers)
Het was feest bij ‘t Vat. Nederlanders en Surinamers gingen samen uit hun bol na de behaalde winst van Nederland op Australië. “We are the champions”, werd er na de winst gezongen. In een spannende wedstrijd hebben de ‘leeuwen’ getoond meester te zijn over de ‘kangoeroes’. De gemoedstoestanden op weg naar de winst waren duidelijk af te lezen van de ‘Oranje’ gezichten.

In het ‘Oranje veld’ bevonden zich slechts enkele ‘Australiërs’ die genoten van het ‘leed’ van de tegenpartij. Het was stil toen voor de rust de Australiërs de 1-1 gelijkmaker scoorden. De Oranje ‘krakers’ vielen in een dip. Gedurende de rust hebben enkele supporters de stress weggewerkt door te proberen zelf te scoren tijdens een WK actie. Echter gelukte het niemand om raak te schieten in het doel dat in de laadbak van een pick-up stond.

De Oranje supporters vielen in een diepere put toen aan de ‘kangoeroes’ een penalty werd toegekend. Het huilen was enkelen nabij toen de kans benut werd en de ‘Ausies’ vóór stonden met 2-1. Niet lang daarna toen Nederland gelijkmaakte, sprong haast eenieder op van blijdschap. Gejoel en gebrul overstemden de zeven schermen en de speakers van waaruit de strijd gade geslagen werd. Vanaf toen was het ‘kraken’ en nogmaals ‘kraken’. “Holland, Holland, Holland”, werd er geroepen. Tien minuten later schoot Holland wederom raak. Het feest werd alvast voorzichtig gevierd. Er werd samen afgeteld naar de laatste minuten van de wedstrijd. Daarna gingen de vele Oranjefans uit hun dak. Springend op stoelen, schuddend aan het ‘plafond’ van de tenten, dansend en schreeuwend werd de tweede overwinning van Oranje gevierd.
Nederland is doorgestroomd naar de volgende ronde, na de historische overwinning van Chili op WK-kampioen Spanje.