starnieuws

Chili dompelt Spanje in rouw

18 Jun 2014, 18:38
Chili heeft Spanje met 2-0 verslagen, een stand die reeds bij de rust bereikt was. De wereldkampioen kan nu de koffers beginnen te pakken, want de laatste groepswedstrijd is slechts van administratieve waarde.

Spanje is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de eindronde. De regerende kampioen werd in de tweede opeenvolgende wedstrijd verslagen en kan zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde. De Spanjaarden begonnen aanvallend, maar slaagden er niet in een doorbraak te forceren. Chili kwam in de 20ste minuut op voorsprong toen Eduardo Vargas, de bal achter doelman Iker Casillas plaatste: 0-1. Spanje ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar tot een doelpunt kwam het niet. Integendeel verdubbelde Charles Aránguiz twee minuten voor de pauze de score voor Chili: 0-2.

Na de rust probeerde Spanje het tij te keren, maar Sergio Busquets verzuimde de aansluitingstreffer in te tikken. Hierna werd de wereldkampioen niet meer gevaarlijk. Chili controleerde de wedstrijd en had juist de gelegenheid om de score te verhogen, maar liet dat na. Met dit resultaat zijn Chili en Nederland reeds geplaatst voor de achtste finale, terwijl Australië en Spanje slechts nog een administratieve taak hebben te vervullen.