starnieuws

Nederland in thriller langs Australië

18 Jun 2014, 16:35
Nederland heeft het zoals verwacht niet gemakkelijk gehad tegen Australië. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-2 voor Oranje.

Australië had in de opening het spel onder controle en liet gelijk merken dat Oranje voor elke punt zou moeten zwoegen. Nadat Nederland in de 20ste minuut tegen de verhoudingen in via Arjen Robben de leiding nam, antwoordden de Australiërs een minuut later via Tim Cahill: 1-1. Hierna ontwikkelde zich een interessante wedstrijd, echter bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd: 1-1. Louis van Gaal was genoodzaakt een wissel te plegen, vanwege de grove overtreding van Tim Cahill op Bruno Martins Indi. De jeugdige Memphis Depay mocht in de 44ste minuut zijn opwachting maken.

Na de rust nam Australië de leiding via een strafschop, na handsbal in het strafschopgebied. Mile Jedinak maakte geen fout, benutte de strafschop en gaf zijn land de voorsprong: 2-1. Ook nu was de voorsprong van korte duur, want vier minuten later kwam Nederland via Robin van Persie langszij: 2-2. Tien minuten later bracht niemand minder dan Memphis Depay Oranje op voorsprong: 2-3. Dit bleek later het winnende doelpunt te zijn. Nederland is al vrijwel zeker van een plek in de achtste finale.