starnieuws

Nabeschouwing dag 6

18 Jun 2014, 04:00
Dag 6 van het WK zit er op. In de openingswedstrijd had België het onverwachts moeilijk tegen Algerije. De ploeg van Marc Wilmots kwam halverwege de eerste speelperiode op achterstand en deed verwoede pogingen om daar verandering in te brengen. Marouane Fellaini en Dries Mertens werden ingebracht en dat bleek doorslaggevend te zijn. In de 70ste minuut was het Fellaini die België op gelijke hoogte bracht met Algerije. Dries Mertens, de andere invaller hielp zijn land met een strak schot aan de overwinning.

De tweede wedstrijd van de dag werd voor velen een anticlimax. Ondanks de vele aanvallen die werden opgezet, bleven de doelpunten uit. Enerzijds kwam dat vanwege de omstandigheid dat spelers als Fred, Oscar en Ramires niet hun beste dag hadden en anderzijds vanwege Ochoa, de held in het Mexicaanse doel. Mexico liet zich ook niet onbetuigd en gaf flink tegengas om niet door Brazilië weggespeeld te worden. De Mexicanen hebben het voornamelijk geprobeerd met afstandsschoten, maar mikten slecht of vonden doelman Cesar op hun weg. Zo bleef de tweede groepswedstrijd in groep A onbeslist: 0-0.

In de laatste wedstrijd van deze speeldag kregen we een spannende wedstrijd te zien die een groot deel van de wedstrijd in evenwicht was. Opvallend was dat de doelman van Rusland veel tweede kansen weggaf, echter werd hij niet daarop afgestraft. Toch kwam Zuid-Korea door een blunder van doelman Igor Akinfeev op voorsprong. Direct na het tegendoelpunt pleegde de Russische bondscoach Fabio Capello een gouden wissel. Yury Zhirkov werd vervangen door Alexander Kerzjakov. Dit bleek een gouden wissel te zijn, want de invaller maakte na twee minuten de gelijkmaker. Rusland opende na de gelijkmaker een waar offensief, maar Zuid-Korea hield stand.