starnieuws

Voorbeschouwing wedstrijden dag 6

17 Jun 2014, 12:00
Het WK 2014 beleeft vandaag de 6e speeldag. In groep H treffen België en Algerije elkaar in de eerste ontmoeting, terwijl Rusland en Zuid-Korea in dezelfde groep de laatste wedstrijd van de dag afwerken. Daartussen staat de wedstrijd waar de meeste aandacht naar uitgaat geprogrammeerd, Brazilië en Mexico spelen namelijk in groep A hun tweede wedstrijd.

België vs Algerije
België heeft onder leiding van Marc Wilmots een sterrenensemble. Er zit zoveel kwaliteit in de spelersgroep, dat er gerust gesteld kan worden dat dit land een kandidaat is voor de titel. Eden Hazard, Vincent Kompany, Axel Witsel, Marouane Fellaini en Romelu Lukaku - om maar enkele te noemen - zullen indien bereid voor elkaar te werken, voor elke tegenstander een moeilijk te overkomen hindernis zijn.

Algerije heeft minder bekende spelers, maar dat hoeft niets te betekenen. Het land heeft wel Sofiane Feghouli die in de Spaanse competitie heeft bewezen dat hij van wanten weet. Alleen het feit dat het land zich wist te plaatsen voor de eindronde geeft al reden tot behoedzaamheid.

In deze ontmoeting is België de favoriet.

Brazilië vs Mexico
Brazilië kende een niet al te frisse toernooistart tegen Kroatië, maar ging uiteindelijk toch met de volle winst aan de haal. Het gastland maakte een onzekere indruk en kwam na een autogoal van Marcelo ook nog op achterstand. Even dreigde het zelfs op een fiasco uit te lopen toen Neymar een mep gaf aan Luca Modric en in principe van het veld had gemoeten, maar gespaard werd door de arbiter. Waarschijnlijk met het besef dat hij een gouden kans had gekregen, deed hij eindelijk wat er van hem werd verwacht. Hij soleerde, gaf de Kroatische doelman het nakijken en bracht zijn land alzo langszij. Brazilië nam daarna andermaal via Neymar de leiding en Oscar maakte in de slotfase het derde doelpunt. De ontmoeting werd wel gewonnen, maar het geleverde spel was alles behalve overtuigend.

Mexico daarentegen zette Kameroen van begin tot eind onder druk, scoorde tweemaal en zag evenveel keren het doelpunt afgekeurd worden. Ondanks deze tegenvallers bleef de ploeg vechtlust tonen en werd daarvoor beloond met een overwinning. Giovani dos Santos heeft een ontzettende werklust aan de dag gelegd en zijn ploeg daarmee echt op sleeptouw genomen. Hij is echt een gevaar voor elke achterhoede.

Brazilië is ook nu weer de favoriet, maar indien de ploeg van Luis Scolari het niet over een andere boeg gooit, kan het een moeilijke middag worden tegen Mexico.

Rusland vs Zuid-Korea
Rusland heeft geen rijke WK-historie. Het land heeft zich na een afwezigheid van twaalf jaren, eindelijk weer geplaatst voor een eindronde. De spelers zijn veelal in Oost-Europa actief en dus niet bekend. Het feit dat het land zich geplaatst heeft, geeft aan dat er wel kwaliteit in de ploeg zit.

Zuid-Korea is sedert 1986 steeds vertegenwoordigd op het WK. Dat geeft aan dat er een planmatige aanpak is van het nationale voetbal. De meeste spelers zijn in Azië actief, maar dat is geen graadmeter voor de te verwachten prestatie. De ploeg heeft een uitstekend uithoudingsvermogen.

De ploegen lijken aan elkaar gewaagd en zullen naar verwachting de punten delen.

Mireille Hoepel

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April