starnieuws

Zes jaar cel voor in vrijheid gestelde verdachte

17 Jun 2014, 03:00
A.R. die voorlopig in vrijheid gesteld was, is door rechter Maytrie Kuldipsingh op de rechtszitting maandag veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Zij gelastte zijn onmiddellijke gevangenneming. De veroordeelde had de partner van zijn ex-vrouw met een mes verwond. Het slachtoffer overleed aan die verwonding.

Op die bewuste dag reed A.R. op een fiets langs de woning van zijn ex-vrouw. Hij had een mes geleend bij een vriend. Hij zag het slachtoffer bij de woning van zijn ex en deed de uitlating dat hij die man zou vermoorden. Het slachtoffer zag de veroordeelde zich voor de woning ophouden en ging hem achterna met een houten balk. A.R. stak hem toen met het mes.

Kuldipsingh voerde aan dat A.R. geen reden had om het mes te gebruiken. Volgens de rechter heeft hij niet uit zelfverdediging gehandeld. Volgens de rechter is er sprake van voorwaardelijk opzet. Ook zou hij het slachtoffer uitgelokt hebben, zodat de confrontatie ontstond.
De ex-vrouw heeft vaker aangifte tegen haar ex- man gedaan. Op aandringen van haar kinderen trok zij de aangifte steeds weer in. Hij bedreigde haar regelmatig en zocht steeds ruzie. Uit verklaringen van getuigen bleek dat de veroordeelde vaker ruzie zoekt met anderen.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April