starnieuws

Voor vervoer zwaar materieel ook begeleidende auto nodig

16 Jun 2014, 12:30
Wie vanaf volgende week maandag zwaar materieel wil vervoeren, moet voor de begeleiding een auto met chauffeur te beschikking stellen. Het begeleiden van zwaar materieel op de openbare weg is aangescherpt. De begeleidende auto moet wit van kleur zijn en voorzien zijn van opvallende lichtbakken die naar alle richtingen geel licht uitstralen. De voor de begeleiding aangewezen politieambtenaar neemt plaats in het begeleidende voertuig.

Alle aanvragen van politiebegeleiding worden gedaan bij de ressortcommandanten in de politie ressorten en in Paramaribo bij de commandant van de Motor Surveillance Dienst of de door hen aangewezen functionaris. De gebruikte trekker en oplegger moeten ook voorzien zijn van gele knipperlichten.

Bij de begeleiding worden alle verkeersregels in acht genomen, onder meer de toegestane aslasten en maximum snelheid. Alle risico’s, bijvoorbeeld schade aan derden of infrastructurele voorzieningen, zijn voor rekening van de bestuurders van de bij de begeleiding betrokken voertuigen, meldt de politie voorlichting.

Advertentie