starnieuws

Nabeschouwing dag 4

16 Jun 2014, 04:00
De vierde dag van het WK 2014 zit er op. In de eerste ontmoeting heeft Zwitserland in groep E na een gelijk opgaande strijd tegen Ecuador, alsnog de volle drie punten gepakt. Ecuador heeft deze nederlaag aan zichzelf te wijten, want de ploeg verzuimde kort voor het einde de leiding te nemen. Zwitserland won met 2-1.

De andere wedstrijd in deze groep werd zoals verwacht gewonnen door Frankrijk. Honduras heeft de Fransen zelfs een handje geholpen, doordat Wilson Palacios een strafschop veroorzaakte en rood gekleurd werd. Had Frankrijk tot dan moeite om de doorbraak te forceren, sedert het voortijdig vertrek van Palacios domineerden de Fransen het spel en wonnen de ontmoeting met 3-0. In deze ontmoeting zijn er vragen gerezen over de 'goal line technology'. Het systeem gaf eerst te kennen dat de bal niet gescoord was, om direct daarna aan te geven dat deze wel gescoord was, hetgeen voor consternatie zorgde. Het laatste woord hierover is nog niet gezegd.
In deze groep bezet Frankrijk vanwege een beter doelsaldo de eerste plaats met drie competitiepunten, gevolgd door Zwitserland met eveneens drie competitiepunten, maar met een kleiner doelsaldo.

In de laatste wedstrijd van speeldag 4 schotelde een van de favorieten voor de eindzege, een wedstrijd voor die de aanhang zo gauw mogelijk wil vergeten. Ondanks een vroege autogoal van de Bosniërs, heeft dit land dat debuteert in de eindronde, de eerste speelperiode volledig gedomineerd. Argentinië leek af te stevenen op een nederlaag, maar na ingrijpen van bondscoach Alejandro Sabella, kwam het toch nog goed. De Argentijnen wonnen de ontmoeting met 2-1. Messi maakte wel een belangrijk doelpunt, maar schitterde niet.

Mireille Hoepel

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April