starnieuws

Minov benoemt directeur IOL en installeert raad van toezicht

16 Jun 2014, 06:00
Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zal om 9 uur vanmorgen Milton Top instellen tot directeur van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL). Er zal ook een raad van toezicht worden geïnstalleerd onder leiding van Lila Gobardhan-Rambocus. Linda Rozenblad-Sairras die drie jaar heeft waargenomen als directeur is gepasseerd voor deze functie.


Adhin stelt in een persbericht dat het IOL al jaren een Bureau voor Kwaliteitszorg heeft, maar weinig heeft gedaan om daadwerkelijk tot accreditatie te komen. Veel nieuwe initiatieven zijn in de loop der jaren genomen, maar vele structurele problemen zijn gebleven, zoals een gebrek aan transparantie, een slecht financieel beheer en studenten die regelmatig klachten deponeren bij het Minov. "Na rijp beraad werd besloten een grondige evaluatie te maken van het reilen en zeilen op het IOL, waaruit voortkwam dat een nieuwe raad van toezicht werd benoemd en een directeur werd aangesteld, die meteen zouden werken aan een gezonde, dus transparante structuur voor het IOL. Het beleid van het ministerie is er op gericht veel meer geslaagden te hebben dan nu, zodat het aantal bevoegde leerkrachten voor het onderwijs verhoogd wordt", stelt het ministerie.


Per 1 mei 2014 bestaat de IOL-raad uit Lila Gobardhan-Rambocus (voorzitter), Frank van Dijk (plaatsvervangend voorzitter), Nadia van Dijk-Plet (secretaris). Uit de sollicitatieprocedure is Milton Top volgens het Minov als beste kandidaat naar voren gekomen en op advies van de speciaal daarvoor ingestelde sollicitatiecommissie, benoemd. Top zal per 1 juli 2014 de functie van directeur bekleden. Top was onder meer werkzaam bij zowel de Inspectie voj als bij Inspectie vos. De raad van toezicht heeft specifieke bevoegdheden gekregen, zoals het zorg dragen voor de kwaliteit van opleidingen en voor een duidelijk professionaliseringstraject voor docenten, verbonden aan verschillende opleidingen van het IOL. "Praktische efficiëntie en het adequaat besteden van financiële middelen genieten de hoogste prioriteit bij minister Adhin", deelt het Minov mee.

Advertentie