starnieuws

Voorbeschouwing wedstrijden dag 4

15 Jun 2014, 12:02
Op de de vierde speeldag staan er drie wedstrijden geprogrammeerd. Zwitserland staat tegenover Ecuador, Frankrijk ontmoet Honduras en Argentinië komt uit tegen Bosnië-Herzegovina. Hoewel het alle drie interessante ontmoetingen zijn, zal de wedstrijd tussen Argentinië en Bosnië-Herzegovina verreweg de meeste aandacht trekken. In Suriname heeft dit land net als Brazilië en Nederland bijzonder veel fans.

Zwitserland vs Ecuador
Zwitserland heeft geen rijke voetbalgeschiedenis en zal het vooral moeten hebben van de behendige Xherdan Shaqiri die menige verdediging te slim af is en Gökhan Inler die gewoon uit het niets met zijn loepzuivere afstandsschoten doelverdedigers het nakijken kan geven.

Ook Ecuador heeft nimmer goede resultaten behaald op het mondiale toernooi. Spelers zoals Antonio Valencia en Felipo Caicedo zullen het voortouw moeten nemen. Valencia staat bekend om zijn afgemeten voorzetten vanuit de rechterflank, maar het is de vraag of zijn landgenoten er profijt van zullen trekken.
Het wordt hoogstwaarschijnlijk een gelijk opgaande strijd.

Frankrijk vs Honduras
Frankrijk heeft een moeilijke kwalificatiereeks achter de rug. De ploeg van Didier Deschamps plaatste zich pas na de playoffs voor de eindronde in Brazilië. Toch zijn het spelers die stuk voor stuk bij grote clubs presteren. Als collectief heeft het Frans elftal na het winnen van de cup in 1998 en het semikampioenschap in 2006, een terugval gehad. Indien Deschamps erin slaagt de individuen goed op mekaar af te stemmen, kan Frankrijk ver komen in deze eindronde. De Franse hoop is gevestigd op topschutter Karim Benzema.

Honduras is een vertegenwoordiger van de Concacaf-zone. Dit land heeft zich voor de tweede keer achtereenvolgende keer geplaatst voor de mondiale eindronde. Dat doet vermoeden dat er wel enige structuur zit in de lokale organisatie. De bekendste speler is Wilson Palacios.

Uitgaande van het bovenstaande zou Honduras moeten dienen als kanonnenvoer in deze groep, maar het resultaat dat door Costa Rica is neergezet, maant tot voorzichtigheid.

Argentinië vs Bosnië-Herzegovina
Dit is de wedstrijd waar vele Surinamers naar uitkijken. Bosnië-Herzegovina maakt zijn debuut op het WK. Er is weinig bekend over dit land en zijn spelers, dat het zal moeten hebben van Edin Dzeko, verreweg de bekendste. Dit land kan dus gerust aangemerkt worden als een voetbaldwerg.

Argentinië daarentegen staat bekend als een voetbalreus. De tweede grootste voetbalmacht van Zuid-Amerika heeft de wereldcup al tweemaal gewonnen en wel in 1978 en 1986. Alle ogen zijn gericht op Lionel Messi, die er nog niet in geslaagd is zijn waarde te bewijzen voor 'Albiceleste'. Daar komt nog bijkijken dat deze hoog begaafde voetballer een teleurstellend seizoen achter de rug heeft. Echter zijn er nog tal van andere talentvolle spelers in de Argentijnse selectie, die de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.

Deze wedstrijd kan dus terecht aangemerkt worden als de voetbalreus tegen de voetbaldwerg. Zal Argentinië de ploeg van Nederland qua doelpunten overtreffen, of krijgen we nog een verrassing?

Mireille Hoepel

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April