starnieuws

Ivoorkust komt sterk terug en wint van Japan

15 Jun 2014, 01:15
Ivoorkust speelde een tactisch sterke wedstrijd tegen Japan, dat de wedstrijd in een heel hoog tempo startte. Japan nam in de 16e minuut een voorsprong toen Keisuke Honda een keurige assist kreeg van Yuto Nagatomo en het leder prachtig inschoot. Hij stopte de bal en plaatste deze buiten bereik van doelman Copa Barry van Ivoorkust, 1-0. De ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 1-0 voor Japan.

In de 62e minuut werd Didier Drogba het veld ingestuurd, en niet lang daarna, in de 64e minuut kwam de gelijkmaker van Wilfried Bony. Hij kreeg een assist van Serge Aurier en maakte geen fout, 1-1. Binnen 2 minuten kreeg Gervinho ook een assist van Serge Aurier en bepaalde de eindstand op 2-1 voor Ivoorkust.

De Afrikaanse ploeg had het lange tijd moeilijk tegen de Aziaten, maar zag kans om in twee minuten tijd een 1-0 achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. Ivoorkust en Colombia hebben nu na de eerste speelronde beiden drie punten.