starnieuws

Costa Rica stunt tegen Uruguay

14 Jun 2014, 18:35
Het nationaal elftal van Costa Rica heeft vriend en vijand verrast door voor het eerst in de geschiedenis te winnen van een Zuid-Amerikaans land. Nadat het team van coach Jorge Luis Pinto na een penalty in de 24ste minuut tegen een achterstand aankeek, heeft hij in de tweede helft de Uruguayanen alle hoeken van het veld laten zien.

Edison Cavana verzilverde de penalty voor Uruguay. In de 54ste minuut was het sterspeler Joel Campbell die de stand gelijk trok. Drie minuten later zorgde Oscar Duarte voor de voorsprong door al vallend te koppen, 2-1. De ingevallen Marcos Ureña zorgde in de 84ste minuut na een assist van Campbell voor de genadeslag. Het team van Diego Forlan en Edison Cavani ging roemloos ten onder. De frustratie van de Uruguayanen bereikte het dieptepunt in de 94ste minuut toen Maximiliano Pereira de eerste rode kaart van WK 2014 kreeg voor een zware tackle op Campbell.

De fans van Costa Rica binnen en buiten het Estadio Castelao in Fortaleza kunnen het nog steeds niet geloven. Ze dansen nog steeds in het stadion. Het resultaat toont dat Uruguay te verslaan is. Luis Suarez die is gespaard voor de wedstrijden tegen Engeland en Italië, moest vanuit de bank gelaten toekijken hoe zijn team in het stof beet.

Costa Rica heeft verrast en bleek gevaarlijker. Op papier leek de wedstrijd tegen Costa Rica in groep D een pakkertje voor Uruguay. Het team van bondscoach Oscar Tabarez had in elk geval geen antwoord op het enthousiasme en voetballend vermogen van Costa Rica.