starnieuws

Buschauffeur vlucht voor SRD 3200 aan boetes

13 Jun 2014, 17:00
Er moest woensdag een waarschuwingsschot afgeschoten worden door de politie om een 25-jarige lijnbuschauffeur op ‘andere gedachten te brengen.” De man was uit een politiewagen gesprongen, nadat hij was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Later bleek dat hij SRD 3200 aan uitstaande boetes had.

De chauffeur was door leden van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANPRS) staande gehouden tijdens een verkeerscontrole. Hij gaf aan dat hij in het bezit is van een geldig rijbewijs, maar dat hij dat niet kon tonen op dat moment. Men besloot chauffeur en bus over te brengen naar het politiebureau de Nieuwe Grond. Ter hoogte van de Emileweg sprong de man uit de bus en rende weg. De politieambtenaren gingen hem achterna. Hij werd een aantal keren gesommeerd te stoppen, maar slechts een waarschuwingsschot kon hem hiertoe aanzetten.

Broer betaalt boete
Op weg naar het politiebureau deed de man weer een vluchtpoging. Op het bureau aangekomen bleek waarom de man zo fanatiek op de vlucht was geslagen: hij was gevonnist in verband met zes boetes, waarvoor hij in totaal SRD3200 moest betalen. Hij verklaarde aan de politie dat hij wist dat hij de vonnissen had vandaar dat hij gevlucht was. Uiteindelijk kwam zijn broer de boetes voor hem betalen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de lijnbuschauffeur heengezonden.

De politie doet een beroep op verkeersovertreders, die gevonnist zijn, om hun boete te betalen. Zij die hieraan geen gevolg geven zullen door de politie opgespoord en aangehouden worden en bij het niet meteen betalen van de boete, conform de wet, worden overgebracht naar een huis van bewaring om hun straf uit te zitten.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April