starnieuws

Brazilië weerstaat de druk en wint van Kroatië

12 Jun 2014, 19:22
Brazilië heeft de druk van gastheer goed doorstaan en de zwaarbeladen openingswedstrijd gewonnen van Kroatië. Na een 1-1 ruststand werd het 3-1 in het voordeel van de organisator.

Het gastland begon zenuwachtig en ongeorganiseerd, hetgeen al in de elfde minuut resulteerde in een autogoal van de voet van Marcelo: 0-1. Hierna herpakte het team van bondscoach Scolari zich en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Echter pareerden de Kroaten de vele aanvallen knap. Een onschuldig lijkende inzet van niemand minder dan Neymar van buiten het strafschopgebied, belandde na een half uur spelen in het doel: 1-1. Bij deze stand werd er gerust.

Halverwege de tweede speelperiode kende de arbiter een controversiële strafschop toe, die door Neymar werd benut: 2-1. Als toetje op de taart maakte Oscar kort voor tijd het derde doelpunt en stelde zo de zege veilig: 3-1. Brazilianen en hun fans gingen uit hun dak. Het vuurwerk dat werd afgeschoten in Suriname, moet haast in Sao Paulo hoorbaar zijn geweest.

Mireille Hoepel

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April