starnieuws

Suriname op schema voor 8ste ACP Summit

13 Jun 2014, 04:00

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. (Foto: Buza)
Minister Winston lackin van Buitenlandse Zaken zal van 16 tot en met 20 juni 2014 in Nairobi, Kenia de 99ste Sessie van de ACP Raad van Ministers en de 39ste Sessie van de ACP-EU Raad van Ministers bijwonen. Zijn aanwezigheid op deze vergaderingen is van extra belang, omdat Suriname van 3 tot 7 november 2014 gastland zal zijn voor de 8ste Summit van ACP Staatshoofden en Regeringsleiders.

De ACP Raad van Ministers vergadering wordt twee keer per jaar gehouden om de ministers te informeren over de ontwikkelingen in ACP/ACP-EU verband. De ACP- en EU-ministers geven dan ook richtlijnen voor de komende periode. In Nairobi zal Lackin de 8ste Summit officieel launchen en de gebruikelijke Host Country Agreement, waardoor Suriname zich officieel verbindt de Summit te hosten, ondertekenen.

Lackin zal een korte film over Suriname laten zien en binnen de ACP-EU samenwerking, het Nationaal Indicatief Programma voor Suriname, periode 2014-2020, ondertekenen. In het kader van het 11de Europees Ontwikkelings Fonds (EOF), waarbij voor Suriname een budget van 13 miljoen Euro is uitgetrokken, is overeengekomen dat de nadruk op de agrarische sector zal worden gelegd.

Het gaat hierbij om de versterking van de capaciteit van de agrarische sector om veilige, meer duurzame en concurrerende productie van geselecteerde landbouwproducten mogelijk te maken. Dit past geheel in het beleid van de regering om voedselproducent te zijn voor de Caribische regio en de rest van de wereld, zegt de voorlichting van Buza.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April