starnieuws

WK 2014: Feiten en Weetjes

09 Jun 2014, 10:00
Over 3 dagen wordt het startsein gegeven voor de start van het toernooi waar menigeen naar uitkijkt: het Wereldkampioenschap Voetbal 2014.

Terwijl de meeste landen hun opwachting reeds hebben gemaakt, bleek zondag dat het elftal van Kameroen in conflict is met de nationale voetbalbond. Spelers en bestuurders zijn het niet eens over de te verdienen premies. De selectie zou afhankelijk zondag afreizen naar Brazilië, maar de spelers weigerden in het vliegtuig te stappen. Volgens bondscoach Volker Finke heeft het probleem niet zo veel om het lijf en heeft hij er alle vertrouwen in dat het spoedig wordt opgelost.

Grote afwezigen
Grote spelers die het WK vanwege blessureleed aan zich voorbij moeten laten gaan zijn:
Radamel Falcao (Colombia), Franck Ribery (Frankrijk), Thiago Alcantra en Victor Valdes (Spanje), Christian Benteke (Belgie), Kevin Strootman en Rafael van der Vaart (Nederland) en Theo Walcott (Engeland).

Twijfelgevallen
Hoewel Alex Oxlade Chamberlain van Engeland in de selectie is opgenomen, is het zeer de vraag of hij actief zal zijn op het mondiaal toernooi. Ook toppers als Cristiano Ronaldo (Portugal) en Luis Suarez (Uruguay) zijn nog twijfelgevallen.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April