starnieuws

Transvaal U-13 SVB kampioen

08 Jun 2014, 01:00

De U-13 selectie van Transvaal.
Door zaterdag in het Emile de La Fuente Sportpark met 4-1 van Robinhood te winnen is de SV Transvaal kampioen van Suriname geworden in de U-13 SVB voetbalcompetitie. Wat de senioren niet gelukt is in de hoofdklasse, hebben de jeugdspelers goed gemaakt. Niet alleen in de U-13 klasse was de groen-witte formatie succesvol, maar over de gehele linie hebben de jeugdspelers van Transie getoond dat de populaire voetbalclub nog steeds toonaangevend is.

Bij de U-9 hebben de kleintjes van Transvaal het semi-kampioenschap binnengehaald na een gelijkspel tegen Puwanani. Bij de U-11 is Transvaal ook semi-kampioen, en bij de U-17 eveneens, na een 2-1 overwinning op Leo Victor. Ook de U-20 selectie is semi-kampioen geworden na een 4-0 overwinning op Takdier Boys. Maar het paradepaardje is toch wel de U-13 selectie die ongeslagen kampioen is geworden in haar klasse.

Adviseur Herman Winter is trots op de pupillen en is zeer hoopvol gestemd voor de toekomst.” Wie immers de jeugd heeft, heeft de toekomst,” is zijn stelling. Verder moet alle lof toegezwaaid worden aan de oudercommissie van Transie die dag in dag uit kosten noch moeite heeft gespaard om de jongeren steeds bij te staan, ook in moeilijke tijden. De Transie oudercommissie onder leiding van Rita Brewster kan als voorbeeld dienen voor anderen.

Het Transvaal bestuur komt deze week bijeen om het grote succes van de groen-witten te bespreken en een gepaste viering voor te bereiden. Het blijkt toch mogelijk te zijn voetbal op traditionele wijze te beoefenen in Suriname en successen te boeken, vindt voorzitter Mark Karg. Traditioneel voetbal is voetbal van de oude clubs welke gebaseerd is op clubliefde, saamhorigheid, discipline, transparant organisatievermogen en een vooruitziende professionele blik. Met de hoofdklasse selectie is het Transvaal-bestuur druk doende zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, omdat de opdracht aan de hoofdmacht luidt: Het kampioenschap 2015 binnen te halen en Concacafvoetbal weder te introduceren.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March