starnieuws

Verdachte: 'Ik wil wijzen waar 40 lijken begraven zijn'

06 Jun 2014, 20:00
De verdachte Lachmipersad M. die ervan beschuldigd wordt Ramnarain Rampersad op 5 augustus 2012, in zijn woning te Weg naar Zee, van het leven beroofd te hebben, vertoonde geestesstoornissen op de rechtszitting donderdag. “Meester, ik wil u wijzen en vertellen waar 40 lijken begraven liggen. Ik ben opdrachtgever en ik ben machthebbende van het land. Kijk wat er nu met mijn mensen gebeurt. A-Team heeft ze allemaal begraven en er zijn enkele terroristen in Suriname nu bezig”, zei de verdachte aan rechter Sieglien Wijnhard.

De magistraat probeerde de verdachte te kalmeren en kwam steeds terug op de feiten die de man begaan heeft. De rechter vroeg hem hoe hij aan de mobiele telefoon van het slachtoffer gekomen was. Ook vroeg zij hem vanwaar het bloed op het mes dat bij hem aangetroffen was, kwam.
Een mobiele telefoon heeft geleid tot aanhouding van deze roofmoordverdachte. Het toestel werd gevonden bij Lachmipersad M. Hij beweerde dat hij het mobieltje van medeverdachte Amiedkoemar S. had gekregen als betaling. Hij zei onschuldig te zijn. De twee verdachten kennen elkaar goed, omdat zij eerder samen in de gevangenis zaten voor een ernstig strafbaar feit. Lachmipersad M. was net een maand in vrijheid gesteld, toen hij weer opgepakt werd. Hij had dertien jaar gevangenisstraf uitgezeten voor moord op Frits Ganpat.

Achttien jaar geëist
Het Openbaar Ministerie had enkele bloedtesten laten uitvoeren in het buitenland. Uit het medische onderzoek is gebleken dat het bloed dat op het mes aangetroffen was, mensenbloed is. Eerder had Lachmipersad M. op de zitting aangegeven dat het om bloed van vissen ging, omdat hij vis schoongemaakt had.

De medeverdachte Amiedkoemar S. is voorlopig in vrijheid gesteld. Tegen de medeverdachte Lachmipersad M., heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van achttien jaar geëist. Rampersad werd op 5 augustus 2012 badend in zijn bloed aangetroffen door zijn dochter. Op 3 juli zal er vonnis geveld worden in deze zaak.

Wanita Ramnath


Advertentie