starnieuws

Bouterse woont openingswedstrijd WK bij

05 Jun 2014, 12:25
President Desi Bouterse zal op 12 juni de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Voetbal in Sao Paulo, Brazilië, bijwonen. Hij heeft een uitnodiging ontvangen van de Braziliaanse president, Dilma Rousseff. De president, die ook voorzitter is van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur), heeft de invitatie aanvaard.

Perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, zegt aan Starnieuws dat het staatshoofd op 11 juni zal vertrekken naar het buurland. Hij maakt de openingswedstrijd Brazilië-Kroatie mee. Indien er ruimte is zal Bouterse ook bilaterale gesprekken voeren.

Bouterse schrijft zijn ambtgenoot dat hij zich bijzonder vereerd voelt met de uitnodiging. De president haalt aan dat hij een grote voetbalfan is. In 1974 had hij de wedstrijd Brazilië tegen Nederland meegemaakt in Dortmund, Duitsland. Bouterse zegt het bijzonder jammer te hebben gevonden dat Brazilië toen had verloren, want hij is een liefhebber van Braziliaans voetbal. Samen met de president reizen onder andere mee zijn echtgenote en minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken. Het staatshoofd keert op 13 juni terug.

Advertentie