starnieuws

Para ontdaan van 900 kilo PET-flessen

03 Jun 2014, 22:00

De scholieren van de winnende school Djamiatul Islamiah. (Foto: Fernandes Bottling Company)
Scholieren van het district Para hebben in de afgelopen weken hun district afgeholpen van 900 kilo aan lege PET-flessen. Deze flessen zullen worden gerecycled.

Fernandes Bottling Company heeft voor het eerst een PET-flessen inzamelingswedstrijd voor scholieren gehouden tijdens het afgelopen Kinderboekenfestival te Onverwacht. In netzakken heeft de Djamiatul Islamiahschool te La Vigilantia 148,6 kilo aan lege flessen ingeleverd; goed genoeg voor de eerste prijs. De twee andere winnaars zijn de Heilig Hartschool en O.S. Matta. De drie winnende scholen mogen van de organisator een duurzaam project voor de school realiseren.

‘Opgroeien doe je niet alleen, denk aan de wereld om je heen,’ was het thema van het Kinderboekenfestival dat in Para is afgesloten op 30 mei. Gedurende de drie dagen in het district heeft de frisdrankenfabrikant de aandacht gevraagd voor de grote hoeveelheid lege PET-flessen in het milieu. Het ‘Fernandes Goes Green’ programma is er dan ook op gericht om de bevolking bewust te maken van het belang van afvalscheiding en de voordelen van recycling. Op het festival hebben de deelnemende scholen netzakken voor de flessen gehad van Stichting Samarja.
De volle zakken konden worden ingeleverd bij de stand van ‘Fernandes Goes Green’, waarna deze zijn vervoerd naar Amazona Recycling Company voor verdere verwerking. Van het verwerkte plastic worden veel producten gemaakt waaronder tennisballen en fleecedekens.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April