starnieuws

OS 1 Meerzorg krijgt mini-zwembaden

03 Jun 2014, 12:00

De kleuters genieten van de zwemles. De onderwijsinspecteurs, kleuterleidster en Sheilendra Girjasing kijken toe. (Foto: ASP)
De basisschool OS 1 Meerzorg heeft maandag tien mini-zwembaden gekregen van de stichting Vrienden van Commewijne. Op de kleuterschool wordt momenteel het thema 'Weer en Water', behandeld. Kleuterleidster Cathleen Sultan-Burleson wilde dat haar kleuters dit thema zelf zouden beleven. Er werd een verzoek gedaan aan de stichting voor tien zwembaden, omdat de school zich deze niet kon permitteren.

Dit verzoek is meteen gehonoreerd. ''Wij van de stichting stimuleren het onderwijsgebeuren en besloten om in te gaan op het verzoek'', zegt voorzitter Sheilendra Girjasing. Hoewel Meerzorg wel beschikt over een zwembad voor kleuters, vindt de kleuterleidster dat de kinderen eerst zwemvaardigheid bijgebracht moesten worden op een veilige manier. Girjasing juicht het initiatief van de kleuterleidster toe. ''De kinderen moeten te allen tijde veilig zijn. En in deze zwembaden kunnen ze eerst flink oefenen''. Hij zegt dat op deze manier in een vroeg stadium talenten kunnen worden ontdekt en verder gestimuleerd kunnen worden. De voorzitter van de stichting bedankte de Dienst Watervoorziening, omdat deze zorgt voor de aanvoer van water. De kleuters op deze school krijgen twee keren in de week zwemlessen.

''De zwembaden hebben geen filters. Het water moet dus steeds worden ververst. We merken dat de Dienst Watervoorziening ondanks de schaarste aan water, toch heel goed inspeelt en daarvoor zijn we allemaal dankbaar''. De overhandiging van de zwembaden werd gedaan onder het toeziend oog van onderwijsinspecteurs Patricia Gopi en Anand Hanoeman. Zij bedankten de stichting voor de ondersteuning. Ook Sultan-Burleson en de schoolleider Joan Creton bedankten de stichting voor de geste. Naast de tien zwembaden is ook kleutermateriaal gedoneerd aan de school. Intussen hebben meerdere scholen in Meerzorg een aanvraag ingediend bij de stichting. Girjasing zegt ook deze verzoeken te zullen honoreren.

ASP

Advertentie