starnieuws

Jeugdcoaches Chelsea op bezoek bij Adna

31 May 2014, 01:00

Chelsea coaches David Monk, Andrew Ottley en Kobina Elliot op bezoek bij sportminister Ismanto Adna. Foto:S&J
In het kader van de Digicel Kickstart Clinics, ontving sportminister Ismanto Adna de jeugdcoaches van Chelsea. David Monk, Andrew Ottley en Kobina Elliot, die de jaarlijkse Digicel Kickstart Clinics verzorgen, lieten de bewindsman weten onder de indruk te zijn van het Surinaamse voetbaltalent en wilden geïnformeerd worden over het beleid op dit stuk. De coaches waren ook geïnteresseerd in de infrastructuur, het competitiemodel en het niveau waarop de sport in Suriname wordt bedreven.


Monk, die merendeels het woord voerde, zei tevreden te zijn over de inzet van alle betrokkenen tijdens de clinics. “Iedereen was bedreven: de organisatie, de spelers en coaches, de media en de ouders”. De coaches zijn erg onder de indruk van de Surinaamse talenten. Zij gaven de Minister aan dat Suriname met het Franklin Essed Stadion en het Emile de la Fuente Sportcentrum, goede accommodaties heeft om deze talenten gericht op te leiden. “Van de 14 landen waar wij zijn geweest, zijn deze twee van de betere. Er zijn twee grote velden, twee minivelden en een logeergebouw”, merkt hij op. Monk maakt duidelijk dat dit ideaal is om een voetbalschool op te zetten.

Samenwerking
Verder wil Monk een relatie op “grassroots level” met Suriname opbouwen, waarbij zij de jongens en meisjes willen helpen opleiden. “Wij willen niet alleen met de besten werken, maar met alle jonge spelers” aldus Monk. Een belangrijk aspect hierbij is om de beste lokale coaches op te leiden.
Momenteel hebben zij een samenwerking met de nationale selectie van Barbados, maar de samenwerking tussen Chelsea en de bond loopt het volgend jaar ten einde. “Misschien kan dat in samenwerking met Digicel in Suriname worden voortgezet”, hield de coach de bewindsman voor. Gezien de omvang van het bedrijf en de passie met voetbal, maakt de coach duidelijk dat Digicel een erg belangrijke rol daarin kan spelen.





Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April