starnieuws

Computerruimte Natin voorzien van flatscreen monitors

31 May 2014, 04:00

Stichting Probitas heeft 35 flatscreen monitors geschonken aan het Natin. (Foto: Probitas)
Stichting Probitas heeft 35 flatscreen monitors gedoneerd aan het Natuur Technisch Instituut (Natin). De computerschermen zullen gebruikt worden door alle studierichtingen van het instituut. In het computerlokaal leren de studenten op de computers de benodigde digitale vaardigheden aan en er wordt gewerkt met specifieke software. De ruimte wordt ook verhuurd aan externe partijen, zoals het PTC.

De directrice van het Natin, mevrouw Grünberg, en de coördinator netwerk- en systeembeheer, Michael Kariem, zijn blij met de aanwinst. Deze zijn monitors milieuvriendelijk en nemen veel minder ruimte in beslag. De voorzitter van de stichting, John van der Zijden, is als ICT-docent verbonden aan het Natin.

De stichting en de school hebben binnen de ICT-opleiding een samenwerkingsverband, dat de studenten de mogelijkheid biedt om binnen de competentiegerichte opleiding de nodige praktijkervaring op te doen. Hierdoor vindt een betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven plaats, zegt de voorlichting van de stichting.

Advertentie