starnieuws

Nieuwe militaire kazerne moet gezag ondersteunen

31 May 2014, 00:00

Bij de heropening van de militaire kazerne te Brownsweg. (Foto: BIC-Brokopondo)
De Militaire Kazerne te Brownsweg in het district Brokopondo is heropend. De vorige kazerne was tijdens de Binnenlandse Oorlog verwoest. Na een dienst en inzegening van de plaats door dominee Maikel Steward, hebben de bevelhebber van het leger, Ronni Benschop, districtscommissaris Ivonne Pinas en de minister van Defensie, Lamuré Latour, toespraken gehouden en naamborden onthuld.

De kazerne is vernoemd naar sergeant 1 Kenneth Blanca, een tijdens de binnenlandse strijd gesneuvelde militair. Op een van de naamborden staan de namen van vijf omgekomen militairen: sergeant Kenneth Blanca, soldaat Charles Hassel, soldaat Humbert Lafanti, sergeant Elvis Pawiroastro en soldaat Patrick Resida.

Pinas is ingenomen met de heropening van deze kazerne. “Onze gezagsdragers genieten bijna geen respect meer in de wereld van vandaag. Ik ben blij dat de militairen er weer zijn, om ook daar waar het gezag niet meer kan optreden, in te springen. Waar er economische activiteiten plaatsvinden, waaien er allerlei winden naar binnen waarop wij geen zicht hebben, vandaar dat deze kazerne weer goed van pas is gekomen voor Brokopondo”, onderstreepte zij.

Na de onthullingen vond er een rondleiding plaats, waarna er tijd was voor een lunch en gezellig samenzijn. "Brokopondo juicht deze ontwikkeling toe en gelooft dat er nu wat rustiger geslapen kan worden", zegt het Burger Informatie Centrum Brokopondo.

Advertentie