starnieuws

Schade veroorzaakt door blikseminslag wordt niet vergoed

29 May 2014, 04:00

Fotocollage blikseminslag Brokopondolaan.
Een familie aan de Brokopondolaan heeft behoorlijke schade opgelopen door blikseminslag. De mensen kregen de schrik van hun leven toen ze ineens een "oorverdovend lawaai hoorden en de omgeving roodkleurig werd". De Energie Bedrijven Suriname (EBS) werd een paar keer gebeld, maar de storingsdienst moest maandag naar diverse plekken gaan om problemen op te lossen. Uiteindelijk arriveerde de EBS om 23.00 uur ter plekke, nadat de melding rond 13.00 uur was gedaan.

Een van de zekeringen in de kast is gebarsten. De adapter van de internet router schoot uit het stopcontact. De telefoonaansluiting liep brandschade op. Verder is er in een van de kamers een televisietoestel defect geraakt. De tafel en de muur waar het toestel stond, zijn ook beschadigd. Dit geldt ook voor een ventilator en een radio. In de woonkamer staat een flatscreen die is aangesloten op een stabilizer, waardoor die bespaard is gebleven.
Er kwam ook een soortgelijke melding uit het district Saramacca. Een televisietoestel is beschadigd en twee gepensioneerden die in huis waren, kwamen met de schrik vrij.

Door de beschadiging van de zekeringkast kon de EBS het huis gedeeltelijk voorzien van elektriciteit. De huiseigenaar werd geadviseerd om een elektricien te benaderen voor verdere reparaties. Na twee dagen is de stroomvoorziening genormaliseerd. De EBS is niet aansprakelijk voor zulke calamiteiten, aangezien het om een natuurverschijnsel gaat.

Raissa Pawirodinomo

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April