starnieuws

Transvaal en Boskamp tonen klasse

26 May 2014, 17:00
Voetballiefhebbers hebben hun hart kunnen ophalen zondagmiddag in het Franklin Essed Stadion bij de wedstrijd Transvaal tegen Boskamp. Na jaren van lege stadions bleek dat er tussen de zevenhonderd en duizend toeschouwers aanwezig waren om voornamelijk Transvaal aan te vuren. Een agressieve mediacampagne geleid door Public Relations Officer Guno Ravenberg heeft mede tot de grote opkomst geleid. Een supporter zei: “Even waande ik mij weer in de jaren zeventig; de opkomst en de wijze waarop men massaal de groen-witte formatie vanaf de eerste tot de laatste minuut heeft aangevuurd.”

Het was een snelle wedstrijd met leuke combinaties die echter vanwege het gebrek van een 'killer' in de Transvaal voorhoede, doelpuntloos eindigde na negentig minuten. Boskamp liet niet zulk hoogstaand voetbal zien maar de counters en de lange passes op de spitsten hebben keeper Delano Stella van Transvaal handen vol werk gekost. ”Jammer dat onze negentienvoudig landskampioen niet tegen 11, maar tegen 12 mensen speelde want de arbiter heeft Transvaal verschillende keren ernstig benadeeld,” verzucht Transvaal-voorzitter Mark Karg. “Vroeg in de eerste helft kon het lot van Boskamp reeds verzegeld zijn, ware het niet dat de scheidsrechter ons een penalty heeft onthouden toen een Transvaal spits in het beruchte gebied hard werd neergelegd."

'Tek yu ai luku'
Na negentig minuten spannend voetbal was de stand 0 -0 waardoor er penalty's genomen moesten worden. Reeds bij de eerste strafschop was het duidelijk dat Boskamp het tegen de groen-witten zou afleggen. Ongeconcentreerd en nonchalant trappen zou niet tot winst van de wedstrijd leiden, zeker niet met de 'man of the match' Delano Stella van Transvaal in het doel. Eindstand Transvaal 3 en Boskamp 1. Gelijk na de uitslag zijn spelers, technische staf, bestuur, supporters, oudercommissie, oud-internationals en vrienden van Transvaal bij elkaar gekomen in het Emile de la Fuente Sportpark om de overwinning te vieren. Vrijdagavond 30 mei wordt de club gehuldigd door 'vrienden van Transvaal' in hotel De Luifel. Er zijn felicitaties van over de hele wereld binnen gekomen bij het bestuur onder andere uit Aruba en van de Taxistand Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost.

Transvaal is van plan om weer te klimmen naar de top. Eerst wordt er een rustperiode ingebouwd. De interne organisatie zal worden versterkt. Karg zegt dat op de transfermarkt enkele noodzakelijke aankopen gedaan zullen worden. Er zal een samenwerking aangegaan worden met de traditionele clubs Robinhood, Voorwaarts en Leo Victor. Het urgentieprogramma 2014-2015 wordt uitgevoerd, met als inzet het behalen van het landskampioenschap volgend jaar.
Op 27 september speelt Transvaal een vriendschappelijke wedstrijd in Aruba tegen FC Dakota. De slogan 'Tek yu ai luku', geldt nog steeds!