starnieuws

Somohardjo wil geen stemmen verbrassen

26 May 2014, 08:00

PL-voorzitter Paul Somohardjo
Pertjajah Luhur (PL) zal zoals de kaarten nu liggen ook op het niveau van De Nationale Assemblee samenwerken met de bundeling van politieke partijen. Partijleider Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat er geen stemmen verloren mogen gaan. Aanvankelijk wilde PL alleen op regionaal niveau een samenwerking aangaan met onder andere het Nieuw Front.

Somohardjo zegt dat wanneer er een rechtvaardige verdeling komt van de plaatsen op de kandidatenlijsten de samenwerking ook voor kandidaatstelling voor de assembleezetels geen probleem moet zijn. "Als wij bijvoorbeeld in Coronie de zetel niet halen, dan gaan de stemmen verloren. Als wij samenwerken, gaan de stemmen naar de nieuwe combinatie", motiveert Somohardjo zijn beweegreden om een integrale samenwerking aan te gaan.

Donderdag zal er een intentieverklaring worden getekend door de VHP, NPS, SPA, DA91, PL, BEP en KTPI. Somohardjo zegt dat er een brede samenwerking moet komen om te voorkomen dat de huidige coalitie weer aan de macht komt. De politicus vindt dat er alles aan gedaan moet worden om verkiezingswinst te behalen. Hij verwacht dat de president in de Verenigde Volks Vergadering wordt gekozen, waarbij het aantal ressort- en districtsraadszetels doorslaggevend is.

Advertentie