starnieuws

Stephany Kasketi doet via ABOP intrede in de politiek

25 May 2014, 01:30

Stephany Kasketi doet via ABOP haar intrede in de politiek. (Foto: René Gompers)
Gewezen Caricom jeugdambassadeur Stephany Kasketi (31) is na een lange voorbereiding toegetreden tot de politiek. De 'man himself', partijleider Ronnie Brunswijk van de ABOP, stelde haar voor aan het publiek zaterdag tijdens de massameeting in het André Kamperveenstadion. "Het gaat om een dya dya vrouw van Wanica", zei Brunswijk die aangaf dat vrouwen een belangrijke plaats innemen in de partij.

Kasketi zegt aan Starnieuws dat zij vanaf haar twaalfde actief is in het jeugdwerk. "Ik heb me, gebruikmakend van mijn recht op participatie en vrije meningsuiting, opgewerkt tot een van de pioniers van het formele jeugdwerk in Suriname. Ik heb zes jaren terug die fase formeel afgesloten en voel me nu ready om hogerop te gaan", legt Kasketi uit.

Op politiek niveau wil ze zich sterk maken voor het gehele land in het algemeen, maar voor het district Wanica in het bijzonder. Op de vraag waarom zij de keuze heeft gemaakt voor de ABOP antwoordt Kasketi: "Ik ben een rasecht Surinaams meisje, Caribisch vooral, een echte wereldburger dus daarom moest mijn partij een weerspiegeling zijn van de Surinaamse bevolking. Nu is die omwenteling van Marron georiënteerde partij naar een nationale partij. De ABOP heeft meer kundige, sterke jongvolwassenen nodig die werk willen verzetten. En aangezien ik altijd een werkpaard ben geweest, voel ik me thuis daar, nadat het bestuur en de jongeren me hebben overtuigd dat mijn bijdrage nodig is".

Gelijke kansen
De ouders van Kasketi zijn naar de stad verhuisd vanuit Tapanahony om hun kinderen naar school te kunnen sturen. "En het is aardig gelukt om hun tien kinderen, zeven meisjes en drie jongens allemaal een hbo-opleiding te geven middels werken op de markt en ambtenaar zijn bij Natuurlijke Hulpbronnen. Nu voel ik me verplicht de vrouw van de markt een betere toekomst te geven, zodat haar kinderen net zoals ik kunnen groeien en bloeien", motiveert Kasketi haar intrede in de politiek.

Zij wil een beter maatschappelijk beleid, daarom maakt zij zich op voor een zetel in De Nationale Assemblee in 2015. Kasketi wil een pleitbezorger zijn voor ontwikkeling en gelijke kansen voor iedereen. "We hebben huisvesting nodig voor studenten uit de districten, begeleiding van jongeren om keuzes te kunnen maken, stimuleren van jong ondernemerschap en wegwerken van werkloosheid. En aangezien je alleen via de politiek besluitvormende functies kan krijgen, heb ik me aangesloten bij een van de grootste en snelst groeiende partijen van het land.
Stephany Merselien Kasketi is na twintig jaar voorbereiding good to go!"

Advertentie